Valnytt

Handlingsplan för en trygg arbetsmarknad

Valnytt 2018-05-30 Socialdemokraterna går till val på att utveckla den svenska modellen och presenterade därför idag en handlingsplan för ett tryggare arbetsliv. Ett starkt samhälle och ett tryggare Sverige kräver ordning och reda på arbetsmarknaden och bra arbetsvillkor.
Sveriges ekonomi är starkare än på mycket länge, med hög tillväxt, låg arbetslöshet och rekordmånga människor i arbete. Socialdemokraterna vill se ett starkare samhälle med en bättre välfärd, snabbare integration och en kompromisslöshet mot brottsligheten.
En förutsättning för detta är ordning och reda på arbetsmarknaden och schyssta villkor på jobbet. Därför lanserar Socialdemokraterna en handlingsplan för en trygg arbetsmarknad, med förslag sorterade under tio punkter.
I handlingsplanen ingår bland annat:
• Avskaffandet av allmän visstidsanställning
• Bekämpande av arbetslivskriminaliteten
• Åtgärder mot missbruk av subventionerade anställningar
• Hårdare tag mot sexuella trakasserier på jobbet

– Tryggheten på jobbet ger trygghet i vardagen och är grunden för det starka samhället. Moderaternas och Sverigedemokraternas politik leder till otryggare jobb och att svenska löntagare riskerar att drabbas av lönedumpning. Det kan vi inte acceptera, säger Stefan Löfven.
Handlingsplanen finns att läsa i sin helhet på Socialdemokraternas webbsida.

Vill du engagera dig i valet för ett starkare samhälle och ett tryggare Sverige? Anmäl ditt intresse här!

Med vänliga hälsningar, Socialdemokraterna.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *