Vår skånska EU kandidat

Heléne Fritzon, Socialdemokraternas förstanamn i Europavalet, är en av Sveriges och Europas mest erfarna och tuffa politiker, som tar kampen för svenska folkets intressen varje dag. Sedan 2019 har hon lett de svenska Socialdemokraterna i Bryssel, och varit vice president i Socialdemokraternas stora partigrupp. Hon har tidigare varit Sveriges migrationsminister och arbetade hårt för en stram och hållbar invandring till Sverige och Europa. Fritzon har även varit kommunalråd i många år i Kristianstad.

Fritzon ser att ett splittrat Europa aldrig kan möta Putins aggression mot den europeiska sammanhållningen, lyfta vanligt folk ur kostnadskrisen eller knäcka gängkriminaliteten. Hon vill se fler gemensamma lösningar med mer sammanhållning och att det behövs fler socialdemokrater som står upp för Sverige och svenska folkets intressen i EU.

– Det här är för mig en stor och allvarlig stund. Stor, för att jag är djupt hedrad och stolt över att få förtroendet av mitt parti att få fortsätta ta fighten för Sverige och för svenska folket. Allvarlig, för att jag inte kan dra mig till minnes en mer osäker och orolig tid, säger Heléne Fritzon, Socialdemokraternas förstanamn i Europavalet.