Familjecentral

Klipp från webbversion Ystads Allehanda

”Frågan om en familjecentral har S drivit”
Oppositionen välkomnar förslaget om en familjecentral. Men menar att alliansen mer eller mindre plockar upp oppositionens tidigare förslag.
– Frågan om en familjecentral har S drivit i vårt budgetförslag nu två år på rad
En av tre saker som alliansen avser att satsa på 2021 är en familjecentral där mödrahälsovård, barnhälsovård och socialtjänst samt en öppen förskola ska samlas under ett tak.
För oppositionen är utspelet lite överraskande. Christer Grankvist (S), andre ordförande i barn- och utbildningsnämnden, påpekar att det är en fråga som hans parti och oppositionen drivit. Inte ett initiativ från alliansen.
– Frågan om en familjecentral har S drivit i vårt budgetförslag nu två år på rad men fått avslag på frågan av Alliansen och SD. Nu tar man S förslag även här och i denna fråga – precis som vad avser tilläggsyrkandena om mera pengar, säger han.
Pia Ingvarsson (S), oppositionsråd, tycker att det är bra att frågan lyfts men är lite syrlig i sin kommentar.
– Oppositionen välkomnar alliansens förslag om familjecentral. Synd bara att de inte hörsammat våra budgetförslag både för 2019 och 2020. Då hade vi redan varit i gång, säger hon.
– Nu kommer det från alliansen som deras eget förslag. Vi välkomnar att de tar tag i detta och vi kommer att stötta förslaget.
Christer Grankvist hävdar att det som förvaltningen tagit fram kring en familjecentral har en prislapp på en miljon kronor och inte 600 000 kronor som alliansen sa i YA:s artikel.
– Till saken hör även att jag som ett speciellt ärende lyft fram frågan om familjecentral vid samverkansrådets senaste möte och drev på att frågan åter skulle upp på den politiska agendan, säger han och då blev svaret att det inte finns några pengar till en familjecentral.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *